Doe-arrangementen

Leuke dingen doen

Veluvia is het startpunt voor leuke dingen doen in en rond Harderwijk. Naast koffie of lunch, een high tea of high wine of een private diner, verhuren wij ook sloepen en bieden we een (privé) rondvaart met de salonboot. Bij Veluvia bieden we je ook een workshop oud Harderwijkse ambachten zoals een workshop smeden of visroken. Voor een stadswandeling, een GPS tocht, andere sportieve activiteiten, een spel zoals The Hunt of Ik hou van Holland ben je bij Veluvia aan het juiste adres. Wij werken samen met diverse partners  zodat je slechts 1 aanspreekpunt hebt en je compleet ontzorgt wordt.

Molenbezoek

€5,00 p.p.

Veluvia is gelegen onder de molen. Molen de Hoop is een authentieke stellingmolen uit 1778 die nog steeds als korenmolen in gebruik is. een gids is aanwezig die je door de molen leidt en aan de hand van modellen, tekeningen en plaatjes de werking van de molen uitlegt. Je gaat met de gids op verschillende zolders (verdiepingen) kijken naar de authentieke inrichting van de molen en als je geluk hebt ben je getuige van het maalproces op windkracht. Je kan op de stelling komen en kijken naar de op de wind draaiende wieken.

Vischafslag

Vanaf €5,00 p.p. (Minimaal 12 personen)

Ga terug naar de tijden van vroeger (Zuiderzee) toen er nog aal werd gevangen, afgeleverd en verkocht in Harderwijk. Breng een bezoek aan de Vischafslag en beleef hoe de vissers hun vis verkochten aan de viskooplui. Gedurende een anderhalf uur durend bezoek krijg je uitleg over het ontstaan van de Vischafslag en word je de werking van de “Mijn” klok uitgelegd. Tevens krijg je een demonstratie van het “mijnen”.

Stadswandeling met gids

€5,00 p.p.

Onderleiding van een deskundige gids verken je de binnenstad van Harderwijk. De gids zal je laten kennismaken met bekende en minder bekende plekjes van oud Harderwijk. Je bezoekt onder andere de Grote Kerk van Harderwijk, de Hortus Botanicus, de vroegere universiteit van Harderwijk (hier is Linnaeus afgestudeerd), een vissershuisje en de Vischpoort. Tenslotte word je weer terug naar de oude scheepshelling gebracht.

Stadswandeling met GPS

€7,50 p.p.

De Hanzestad Harderwijk is er één vol geweldige historische schatten en boordevol geschiedenis. Per GPS wandel je door de binnenstad van Harderwijk. Vind je de punten die je vinden moet? Per team krijg je een GPS en vragenlijst mee. Welk team beantwoordt de vragen juist en doet de meesten punten aan binnen de tijd?

Escaperoom

Vanaf €105,00 per team (max.8 pers.)

Ga jij de uitdaging aan bij Escape Room Harderwijk? Als de deur in het slot valt zit je als ratten in de val. Om te ontsnappen moet je op zoek naar de sleutel. Dat lijkt misschien makkelijk, maar schijn bedriegt! Om de sleutel te kunnen vinden moet je verschillende puzzels en raadsels oplossen om de sloten te openen. Je hebt maar 60 minuten, dus snelheid is geboden!

De Escape Room Harderwijk biedt twee soorten kamers, de criminele kamer en het laboratorium. Max. 8 personen, min. 3 personen.

Producten uit

de buurt

Wist u dat wij onze producten bij ondernemers uit de buurt halen?

Ons vlees komt bij slagerij Uit de Bosch vandaan, brood bij bakkerij Wegerif, vis bij J&A uit Harderwijk en wijn van de wijntherapeut. Deze ondernemers maken hun producten met liefde, en dat is terug te proeven!

Reserveren

U kunt bij ons gemakkelijk online een tafel of arrangement reserveren.

Reserveren

Rookhok

Een moot zalm uit ons rookhok? Bij Veluvia bent u aan het goede adres. Wij roken onze zalm lauwwarm op populieren hout, wat een speciale rooksmaak met zich meebrengt. Tevens roken wij ook in de zomer (als er genoeg gevangen wordt) paling uit de Randmeren.