Ambachtelijk roken

Een van de signature dishes van Veluvia is onze huisgerookte zalm. Wekelijks roken we deze zalmzijdes en het resultaat is niet te versmaden.
Wij bieden de mogelijkheid om zelf eens ervaring op te doen met roken. Hiervoor hebben we verschillende opties.

Rookworkshop

Altijd al vis of vlees willen leren roken? Tijdens deze workshop leer je de verschillende technieken om te roken. Van hout tot goud! Na een korte theorieles ga je aan de slag. Je krijgt uitleg over het rookhok en over het zouten van de ingrediënten. Daarna ga je aan de slag met het hakken van houtjes en het roken van de ingrediënten (coquilles, zeebaars en kippedij, zalm en biefstuk).
De gerookte ingrediënten worden opgemaakt door onze chef. Tevens serveren wij diverse salades, friet en brood met diverse smeersels.

47,50 per persoon

Borrel uit de rookkast

Het rookhok staat aan en de gasten kunnen meekijken, meehelpen en
vragen stellen aan de roker. De volgende ingrediënten worden gerookt:
Zalm, kipfilet, gamba’s, mosselen, Harderwieker worst.
Deze ingrediënten worden vergezeld met brood en diverse lekkere sausjes. Als ze uit het rookhok komen, worden ze in de keuken mooi opgemaakt en daarna geserveerd aan de gasten.

25,75 per persoon