Contact

Heeft u vragen? Of wilt u een tafel voor de lunch of voor het diner reserveren? U kunt op verschillende manier met ons in contact komen. Ook voor de verhuur van de sloepen of voor het reserveren van een van onze arrangementen kunt u contact opnemen via:

 0341 701 468
 welkom@veluvia.nl

Adres
Veluvia Restaurant en meer
Havendijk 1
3846 AC Harderwijk

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht


Bereikbaarheid

Veluvia, restaurant en meer, is gemakkelijk te vinden midden in de oude vissershaven, onder de molen.

Met de auto vanaf de A28 (slechts 3 minuten vanaf de A28)
Neem afslag 13, richting Lelystad (N302), op de N302 neem de afslag richting Hierden, tweede stoplichten linksaf. Vanaf de Burgermeester de Meesterstraat, sla rechts de Havendijk op, Veluvia bevindt zich op de hoek.

Met de auto vanaf de polder
Volg de N302, neem de afslag richting Hierden, sla rechtsaf de Burgermeester de Meesterstraat, sla rechts de Havendijk op, Veluvia bevindt zich op de hoek.

Met de trein of bus
Bushalte Dolfinarium of Burgermeester de Meesterstraat

Parkeren

Veluvia heeft een aantal parkeerplaatsen op eigen terrein. Het is ook mogelijk om op het naastgelegen parkeerterrein te parkeren (P1). Dit is een blauwe zone waar je 24/7 met een parkeerschijf 1 uur gratis kunt parkeren. Daarnaast ligt parkeerterrein P2 Lelykade. Hiervoor geldt betaald parkeren op alle dagen van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagen en koopavonden tot 21.00 uur.

Parkeren kost 1,90 per uur met een maximum van 9,00 per dag. Na 18.00 uur (of 21.00 uur op koopavonden) hoeft hier geen parkeergeld te worden betaald.

De geschiedenis van

Veluvia

Rond 1900 heeft de familie Oost deze helling gesticht. Zij hebben de naam Veluvia (betekenis: ‘De weg naar de Veluwe’) aan de scheepswerf gegeven.

De botters die  bijvoorbeeld door storm kapot waren gegaan, werden bij Veluvia gerepareerd. Deze scheepshelling was een van de grootste langs de Zuiderzee en bestond uit zeven hellingbedden.

Reserveren

U kunt bij ons gemakkelijk online een tafel of arrangement reserveren.

Reserveren

Agenda

Vaarexcursies 2018
Bekijk hier alle data.

Openingstijden

Wij zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11.00u tot 17.00u.