Diner

Veluvia is een lunchrestaurant, voor koffie, lunch of borrel ben je bij ons aan het juiste adres. Ben je op zoek naar een mooie, intieme lokatie waar je met een grotere groep kan dineren, dan kan dat ook bij Veluvia. Dit is al mogelijk voor groepen vanaf 12 personen.

3 gangen diner

Het diner bestaat uit

Als voorgerecht een proeverij van paling, makreel, zalmsalade en onze befaamde huisgerookte zalm, Italiaanse vleeswaren, ossenworst, Harderwieker worst en brood met diverse smeersels.

 

Hoofdgerecht is een keuze uit vis of vlees met seizoensgroenten, friet en bijpassende saus of jus

 

Dessert van de chef

 

33,50 per persoon

Captain’s diner

Een klassieke kapitein’s maaltijd van formaat bestaande uit

  • Bruine bonen, kapucijners
  • Gegrilde speklappen, gehaktballen
  • Augurken, piccalilly
  • Rauwe en gebakken ui
  • Salade
  • Gebakken aardappelen

 

19,95 per persoon

Amusediner

De chef zal een amuse diner voor u verzorgen. Dit diner bestaat uit diverse vlees- en visgerechten die van koud naar warm worden geserveerd met als afsluiting een dessert.

Tijdens het diner kunnen er bijpassende wijnen van “De Wijntherapeut” geschonken worden met uitleg over de wijnen zodat er een kleine wijn proeverij ontstaat.

4 gangen diner, 39,50 per persoon
5 gangen diner, 44,50 per persoon
6 gangen diner, 52,00 per persoon

Schippersmaaltijd

De schippersmaaltijd begint met een borrel met eigen gerookte zalm en Harderwieker worst. Een uur van te voren zal het rookhok worden opgepord zodat deze goed warm is om de ingrediënten er in te doen. De gasten kunnen, als ze dat wensen, de chef hiermee helpen. Dit rookproces zal ongeveer één uur in beslag nemen.
Daarna serveren we een amusesoepje.
Als hoofgerecht gaat onze chef live voor u bereiden:

  • Gebakken sliptongetjes
  • Vangst van de dag
  • Gebakken biefstuk

Deze maaltijd wordt aangevuld met diverse salades, aardappelgarnituur, brood met diverse smeersels.

42,50 per persoon

Zuid Afrikaanse Braai Deluxe

Beleef de sensatie van buiten koken en koken op hout met de unieke Zuid-Afrikaanse braai. De chef gaat voor u bereiden:
∗ Lamskoteletjes
∗ Mini runder hamburgers
∗ Vispakketje
∗ Runderlende met rozemarijn
∗ Gamba’s met aïoli
∗ Diverse groente

De braai wordt aangevuld diverse bijpassende salades, gepofte zoete aardappel, diverse soorten brood met boter en pesto en sauzen.

 

47,50 per persoon

Zuid Afrikaanse Braai Veluvia

Beleef de sensatie van buiten koken en koken op hout met de unieke Zuid Afrikaanse Braai. De chef gaat voor u bereiden:
∗ Kippendijen
∗ Hamburgers
∗ Exclusieve spiezen
∗ Saucijsjes
∗ Vispakketjes met kruidenboter

De braai wordt aangevuld met diverse barbecuesalades, gepofte zoete aardappel, diverse soorten brood met boter en pesto en sauzen.

 

37,50 per persoon

Wat is een Zuid Afrikaanse Braai

Proef de echte pure smaak, ervaar de oerbeleving en de kunst van het spelen met de hitte van het vuur. Een bbq voor liefhebbers van lekker en exquise eten. Kleine hoeveelheden, maar wel uitgelezen in smaak.

Het basisprincipe is dat er door middel van de kolenmaker een houtvuur in het midden van de braai wordt gestookt. De kolenmaker zorgt voor een constante aanvoer van eigengemaakte kooltjes en voor een gezellig vuurtje tijdens het koken. Bent u klaar met koken dan wordt de braai als open haard gebruikt.

Private dining

Altijd al met een select gezelschap willen dineren of uitgebreid willen lunchen op een speciale locatie?

Bij Veluvia kunt u privé eten op onze salonboot (t/m 12 personen) of bij ons in het restaurant of in onze Captain’s room. Wij kunnen overleg het menu samenstellen. Onze chefkok Peele Koops heeft jarenlange ervaring in het hogere segment van de horeca, hij maakt graag in overleg met u een passend menu.