Maandag 10 juni – Tweede Pinksterdag – Ontdek je eigen Stad

Op tweede Pinksterdag tussen 11.00 en 12.00 uur ben je van harte welkom voor een brunch. Wij serveren het Veluvia bakboordje. Het bakboordje is een gevarieerde lunch voor wie niet kan kiezen. Het bestaat uit een lunchsoepje, salade gemaakt van onze huisgerookte zalm, een echte Holtkamp kroket, een gepocheerd ei met paddenstoelen en kaas en brood.
€ 14,00 per persoon (exclusief drankjes)
Daarna kan je een bezoek brengen aan het naastgelegen “mini-openluchtmuseum”; de molen, de vischafslag en de botterloods. Zij zijn deze dag ook geopend. De aanwezige vrijwilligers vertellen je graag hun enthousiaste verhalen over het Harderwijkse visserijverleden en de molen.

Stadswandeling
Als je het mini-openluchtmuseum hebt bezocht kan je Harderwijk verder te voet verkennen. Een enthousiaste gids van het Stadsgilde Harderwijk neemt je mee voor een stadswandeling. De wandeling start om 13.30 uur vanaf Veluvia. De gids laat je kennismaken met bekende en minder bekende plekjes van oud Harderwijk. Even afhankelijk van de route bezoek je onder andere de Hortus Botanicus, de vroegere universiteit, een vissershuisje en de Vischpoort. Tijdens de wandeling bezoek je ook het Marius van Dokkum museum. Als je daar nog niet bent geweest, pak nu je kans, je loopt daar altijd met een dikke glimlach de deur uit. Deze wandeling duurt incl. bezoek aan het museum ruim 2 uur.
Reserveren is gewenst. Dit kan via 0341-701468 of via welkom@veluvia.nl.

Maandag 10 juni
Vanaf 11.00 uur
bakboordje + stadswandeling + gids + museum
€ 26,50 per persoon (excl. drankjes)
€ 16,00 voor kinderen onder de 12 jaar

Als je vroeg komt lunchen, kan je ook nog om 12.00 uur een rondvaart maken.
€ 11,00 per persoon