Vaarexcursies

Rondvaart bij Veluvia

In en rondom Harderwijk is genoeg veranderd afgelopen jaren. Het project Waterfront en de splinternieuwe boulevard hebben Harderwijk een heel ander gezicht gegeven. Hoe leuk is het om dat vanaf het water te zien. Dat kan bij Veluvia. Onze Jacoba van Reijer Dzn, een klassieke salonboot uit 1925, vertrekt van dinsdag tot en met zaterdag om 13.30 uur vanaf Veluvia. De schipper vertelt u graag over de nieuwste ontwikkelingen.

De Jacoba van Reijer Dzn heeft plek voor slechts 12 personen. Heb je zin om mee te varen, bel dan even dan reserveren we een plek. Bij genoeg animo zal er ook om 12.00 en om 15.00 uur gevaren worden.

Aan boord zijn ook drankjes (fris, bier en wijn) verkrijgbaar.

Praktische informatie

Rondvaart op de Jacoba van Reijer Dzn

Datum en tijd
Van dinsdag tot en met zaterdag
aanwezig 13.15 uur, varen van 13.30 tot 14.30 uur
Adres
Havendijk 1, Harderwijk
Kosten
€ 11,50
Bij voldoende animo varen we ook om 12.00 en om 15.00 uur

Dagtocht naar Elburg of Spakenburg

Goed nieuws, want in de maanden juni, juli en augustus bieden we in samenwerking met de heer Dukker van rondvaartboot de Achie weer dagtochten aan naar Spakenburg en Elburg. Op dinsdag en donderdag varen we naar Elburg en op woensdag en zaterdag naar Spakenburg. Lekker varen en daarna een paar uur verblijven in een van deze historische vissersplaatsen.  Opstappen kan vanaf de Dolfinariumbrug.

Uw fiets kan ook mee aan boord, zo kunt u heen op de fiets en terug met de boot.

Deze tochten gaan alleen door bij  voldoende animo. Reserveren is dan ook aan te raden! Voor meer informatie neem contact op via 0341-701468 of welkom@veluvia.nl.

Volwassenen
Enkele reis € 12,00
Retour € 17,50

Kinderen
Enkele reis € 5,00
Retour € 7,50
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis

Toeslag voor fiets
Enkele reis € 2,50
Retour € 3,50

Lijndienst Molecaten – Harderwijk

Bent u gast bij Molecaten Parc Flevostrand of Landal Waterparc Veluwemeer en heeft u zin in een dagje Harderwijk? Op dinsdag en donderdag varen we van Molecaten naar Harderwijk en ’s middags weer terug. Eventueel kunt u ook uw fiets meenemen aan boord.

Lijndienst Molecaten – Harderwijk 
Dinsdag en donderdag in juni, juli en augustus
11.00 uur heen
16.30 uur terug

We varen alleen bij  voldoende animo. Reserveren is dan ook aan te raden! Voor meer informatie neem contact op via 0341-701468 of welkom@veluvia.nl.

Volwassenen
Enkele reis € 8,00
Retour € 10,00

Kinderen
Enkele reis € 5,00
Retour € 7,50
Kinderen (t/m 3 jaar) Gratis

Toeslag voor fiets
Enkele reis € 2,50
Retour € 3,50

Rondvaart met een boswachter

De Veluwemeerkust is een fantastische plek voor vogels in het najaar. En glijdend over het water zie je meer. Zeker als de boswachter je vertelt wat er zoal voorbij vliegt of zwemt.

Twee keer per maand start de vaartocht in Harderwijk, van waaruit we twee uur gaan varen met een sloep van Veluvia. Met vogels is het altijd spannend wat je gaat zien. Zwanen, eenden, lepelaars, grote zilverreigers, zangvogels vliegen over zuiden en misschien komt de zeearend nog langs. Elke keer is er weer iets anders te zien. De boswachter vaart mee, stel hem gerust je vragen.

Er wordt gevaren van 14.00 tot 16.00 uur**.  Graag 15 minuten van te voren aanwezig zijn.
Havendijk 1, Harderwijk
Leden Natuurmonumenten € 14,00, niet-leden Natuurmonumenten € 20,00
Kinderen voor de helft van het geld.
Als je een verrekijker hebt, neem deze dan mee.

Data

De nieuwe data** kun je vinden op de website van Natuurmonumenten

Aanmelden voor deze rondvaart kan je via de Natuurmonumenten website.

**Op enkele data van het jaar is er speciaal voor de echte bikkels een bikkeltocht, hiervoor moet je wel erg vroeg uit de veren. Er wordt gevaren van 7.00 tot 9.00 uur zodat er op het water nog veel te zien is.
Deze data zijn op een andere pagina van Natuurmonumenten te vinden.

Rondvaart door het Waterfront

Uw gasten gaan aan boord van onze salonboot Jacoba van Reijer Dzn.

Gedurende de rondvaart zal er door een deskundige gids uitleg worden gegeven over het prestigieuze project Waterfront Harderwijk. U vaart door de oude Vissershaven, langs de boothuizen, de vuurtoren, het noorder- en zuidereiland. Ook varen we naar het Strandeiland en de splinternieuwe boulevard. Er kunnen maximaal 12 personen aan boord. Deze rondvaart duurt circa 1 uur.

€ 175,00

Private dining

Altijd al met een select gezelschap willen dineren of uitgebreid willen lunchen op een speciale locatie?

Bij Veluvia kunt u privé eten op onze salonboot (t/m 12 personen) of bij ons in het restaurant of in onze Captains room. Wij kunnen in overleg het menu samenstellen. Onze chefkok Peele Koops heeft jarenlange ervaring in het hogere segment van de horeca, hij maakt graag in overleg met u een passend menu.